KAN ZZ TOP GØRE EN FORSKEL FOR KLIMAET?

Nordic Computers direktør fik et wake-up call som dreng. Nu vil han kæmpe for klimaet med et nyt våben i hænderne

Vi er tilbage på ungdomsværelset hos 11-årige Lars. Han har fået fingre i det amerikanske rockband ZZ Tops nyeste plade, ”Recycler”. Bag på coveret er der en tekst, som Lars staver sig igennem på engelsk. Den handler om, hvordan vi mennesker behandler kloden.

- Der står, at vi har ti år til at redde planeten!! Jeg blev oprigtigt sur. Hvorfor var der ikke nogen, der snakkede om dét? Hvorfor skulle vi høre om kongerækker i skolen, hvis der kun var ti år tilbage, inden jorden gik under i røg og møg? Jeg havde intet hørt om klima og miljø indtil da, så det blev ZZ Top, der åbnede mine øjne for problemet.

I dag er Lars Juhl Frandsen 41 år. Ungdomsværelset er skiftet ud med direktørkontoret hos Nordic Computer A/S.

Og selv om jorden ikke gik under, er bekymringen for klodens fremtid i stigende grad en drivkraft i hans liv.

- I dag er vi jo langt, langt mere bevidste om, hvilken påvirkning vi har på omgivelserne. Men det har været en modningsproces, også her i virksomheden. Jeg har selv været med til at skyde snak om ”grøn IT” og lignende ned. Der var simpelthen ikke efterspørgsel på kundesiden, siger Lars Juhl Frandsen.

NU RYKKER KUNDERNE

Det har ændret sig. Nordic Computers kunder er stadig interesserede i at spare penge uden at gå på kompromis med service og kvalitet. Men det er ikke altid nok.

- Vi oplever i dag kunder spørge ind til klimabelastningen på IT-udstyr, og det gjorde vi ikke for få for siden. Virksomhedernes ledelser og bestyrelser forventer i dag, at medarbejdere i alle led tænker klimaet ind i de beslutninger, der bliver taget. Det gælder også i IT-afdelingen, siger Lars Juhl Frandsen.

- Derfor er det vigtigt for os at kunne give et svar, der rent faktisk kan bruges til noget hos kunderne. Det kan vi nu med CO2 REDUCE, siger direktøren.

CO2 REDUCE er en nyudviklet algoritme, der gør Nordic Computer i stand til at gennemregne CO2-besparelsen ved at levetidsforlænge IT-udstyr i stedet for at skifte til nyt.

- Mange virksomheder vil gerne understøtte FNs Verdensmål og kunne fortælle omverdenen hvor meget CO2, de har sparet kloden for. Det tal kan vi nu levere troværdigt, og det er jeg faktisk stolt over, siger Lars Juhl.

Vil du spare CO2 og penge?

- Så udfyld formularen, og vi kontakter dig